Locatie

De Broederband ligt in het Scheldekwartier. Op het voormalige terrein van scheepswerf De Schelde krijgt Vlissingen met dit nieuwe stadsdeel haar stadshart terug. De industriële historie en het maritieme karakter van de stad gaan hier samen met moderne architectuur. Wie hier rondloopt, voelt de energie. Hier gebeurt iets!

Comfortabel wonen in een nieuwe huurwoning of -appartement op loopafstand van het gezellige centrum van Vlissingen? Het kan in De Broederband. Dit plan, op de hoek van de Singel en de Van Dishoeckstraat, omvat 21 ééngezinswoningen en 33 appartementen voor de verhuur in de vrije sector. De woningen en appartementen zijn zeer energiezuinig.

Band met het verleden

De Broederband maakt deel uit van de grootschalige herontwikkeling van het stadsdeel Scheldekwartier. De naam refereert aan de ‘socialistische bakkerij’ De Broederband die hier ruim een eeuw geleden gevestigd werd. De bakkerij, opgericht door de voorloper van de Partij van de Arbeid, de Sociaal-Democratische Arbeiders Partij, ging een halve eeuw later failliet. De naam De Broederband bleef echter bewaard. In 2017 werd het complex gesloopt. De nieuwe wijk haalt met de naam de banden met het verleden aan. De naam wordt nu verbonden met de bouw van 54 huurwoningen en –appartementen, waarvan de architectuur refereert aan het verleden.

Mooi wonen, dichtbij centrum

Mooi wonen, betaalbare huur en op loopafstand van het gezellige centrum van Vlissingen: de voordelen van wonen in De Broederband zijn duidelijk. Ook de binnenhaven van Vlissingen, waar het een na het andere luxe jacht gebouwd wordt, is dichtbij. Het plan voorziet in veel groen, een ruime opzet en voldoende parkeergelegenheid op de binnenplaats.

Scheldekwartier

Het Scheldekwartier zelf biedt op termijn plaats aan onder andere een hotel, restaurant, detailhandel en een school. Verder is een parkeervoorziening voorzien in de oude Machinefabriek. Het verleden wordt niet vergeten. Elementen van de voormalige scheepswerf worden zo zoveel mogelijk geïntegreerd in de nieuwe, openbare ruimte. Ook de namen van de deelprojecten verwijzen naar de bijzondere geschiedenis.

Bereikbaarheid

Vanuit huis ben je binnen 5 minuten op de A58 of op het treinstation. Grote steden als Rotterdam, Antwerpen, Breda en Gent liggen op slechts een uurtje rijden vanaf Vlissingen. Rotterdam ligt bijvoorbeeld op 125 km, Antwerpen 90 km, Breda 100 km en Gent op 75 km.

Met de trein ben je binnen anderhalf uur in Breda en een kwartier langer voor Rotterdam. Ook gaat er ieder half uur een rechtstreekse trein naar Amsterdam.

BEKIJK HET AANBOD