Genieten van stad en kust

Vlissingen

Wonen in een stad aan het water is bijzonder. Oók in Vlissingen. Mooie stranden en imposante zeeschepen gaan hier hand in hand met een sfeervolle binnenstad en een rijk industrieel verleden. Zo dichtbij de zee, worden je zintuigen telkens geprikkeld. De zeelucht, het roepen van de meeuwen, de wind, die de stad steeds weer nieuw leven in blaast.

Stad van contrasten

Vlissingen is een stad van contrasten. Juist daarom is het er zo fijn wonen. De zee en het strand bieden in ieder seizoen ontspanning; een heerlijke duik en verkoeling in de zomer, rode wangen na een stormachtige strandwandeling in de herfst. En het uitzicht? Dat krijg je er 365 dagen per jaar als extraatje bij. Vrijwel tegen de boulevard aan vind je het stadshart, met mooie winkelstraten en historische straatjes en panden.

Sfeervol en gezellig

Het Beursplein en het Bellamypark zijn een centraal trefpunt. De terrassen verleiden je in ieder seizoen tot een goed gesprek of een onverwachte ontmoeting. Hier vind je mooie restaurants en gezellige cafés. Wie aan de bar zit, ontmoet mensen van divers pluimage: van schippers en loodsen tot watersporters, studenten en toeristen. Wie de tijd neemt, hoort mooie verhalen over verre reizen, verloren liefdes en de stoutste dromen.

Een stad van harde werkers

De geschiedenis van Vlissingen is voor een groot deel de geschiedenis van De Schelde. En andersom. De meeste arbeiders stonden met liefde decennia aan de machines van deze scheepswerf. Veel Walcherse families waren generaties lang werkzaam op de Schelde: de liefde voor het vak, de verbondenheid met het bedrijf werd overgedragen van vader op zoon. De mentaliteit van de Vlissingers is nog steeds: direct zeggen waar het op staat, maar ook aanpakken, handen uit de mouwen en doorgaan. 

Cultuur en natuur

Het zijn niet alleen de luxe motorjachten en de marine fregatten waardoor Vlissingen internationaal op de kaart staat. Naast een bioscoop, theater en musea zijn er tal van culturele evenementen. Filmfestival Film by the Sea heeft al veel grote (inter-)nationale gasten ontvangen. Wie liever struint in de natuur, zal ontdekken dat deze nooit ver weg is. Water aan alle kanten, beboste buitenplaatsen, grillige kreken, polders met historische dijkjes. Zelfs de natuur rondom Vlissingen heeft veel gezichten.

BEKIJK AANBOD